Sudski tumač - prevodi sa overom

Ovlašćeni sudski tumači u Beogradu

Da bi prevod sa overom bio prihvaćen kao zvanični dokument u zemlji ili inostranstvu, potrebno je da prevod uradi isključivo ovlašćeni sudski tumač. Kvalitetan prevod sa overom bilo kojeg dokumenta zahteva i iskusnog sudskog tumača, koji se sa dokumentom ne susreće prvi put i koji dobro poznaje zakonsku regulativu, pravne propise i stručnu terminologiju zemlje na čiji jezik se dokument prevodi.     

Prevodilački tim naše profesionalne prevodilačke agencije  Translation House u centru Beograda, čini preko 80 odabranih prevodilaca, stalnih i honorarnih saradnika za preko 20 svetskih jezika. To su isključivo ovlašćeni sudski tumači i profesionalni prevodioci stranih jezika.

Prevodilačka agencija  Translation House dugo posluje i dobro poznaje rad mnogih prevodilaca. Svi naši  sudski tumači su ovlašćeni od strane Ministarstva pravde Srbije, profesionalno obavljaju svoj posao i imaju višegodišnje iskustvo u prevođenju.

Sve vrste prevodilačkih usluga sudskih tumača

Prevodi sa overom sudskog tumača koje naručite u našoj agenciji jesu tačni, dosledni izvornom dokumentu i sadrže sve zakonom propisane elemente prevoda sa overom. Prevodi su prihvaćeni kako u zemlji, tako i u inostranstvu, izuzev kada se od strane određene institucije u inostranstvu zahteva da prevod sa overom sačini  sudski tumač koji je imenovan od strane nadležnih organa te zemlje . U našoj prevodilačkoj agenciji možete naručiti:

  • prevod sa overom sudskog tumača za bilo koji dokument ili tekst, bilo da je on na stranom ili na srpskom jeziku, za većinu svetskih jezika;
  • sudskog tumača za sve vrste usmenih prevoda, a za koje se traži prisustvo ovlašćenog sudskog tumača (npr. sklapanje braka, overa dokumenata kod javnog beležnika, registracija preduzeća u sudu, razgovor u ambasadi i sl.).

Naše prevodilačke usluge su pouzdane. Poslovanje naše agencije se odvija po svim stručnim standardima profesije. Organizaciju i kvalitet rada neprekidno unapređujemo i trudimo se da klijentu pružimo besprekorne usluge.

Prevod svih vrsta dokumenata koje treba da overi sudski tumač

Zahvaljujući dugogodišnjem poslovanju u kojem smo se susretali sa najrazličitijom dokumentacijom, možemo dosledno da prevedemo svaki dokument ili tekst koji nam poverite na prevod. To može biti original, kopija originala ili overena kopija dokumenta, odnosno isprave ili bilo koji tekst za koji vam je potreban zvanični prevod, odnosno prevod sa overom sudskog tumača. U sledećim sekcijama je pregled svih vrsta dokumenata sa kojima smo se susretali u praksi. 

Prevodimo dakle:

SUDSKI TUMAČI Za sve vodeće svetske jezike

Za siguran prevod potreban Vam je iskusan sudski tumač

Tačan i dosledan prevod

Tačan i dosledan prevod zahteva iskusnog sudskog tumača, koji se sa određenom dokumentacijom ne susreće prvi put. Sudski prevodi zahtevaju poznavanje određene pravne, obrazovne i druge terminologije kako bi prevod bio dosledan izvornom dokumentu i u duhu jezika na koji se prevodi. Takvo znanje se stiče iskustvom.

PROČITAJTE VIŠE >>

Svi naši sudski tumači su ili izvorni govornici stranog jezika ili diplomirani filolozi sa najvišim znanjem jezika, za koji su ovlašćeni i imaju dovoljno iskustva da mogu dosledno prevesti svaku vrstu dokumenta ili teksta. Samo ako je sudski tumač ovlašćen od strane Ministarstva pravde Srbije on je i u mogućnosti da prevod sačini u skladu sa pravilima struke i da ga zvanično overi svojim pečatom.

Za usmene prevode obezbeđujemo isključivo iskusne sudske prevodioce, sa iskustvom u tumačenju bilo kojeg dokumenta koji se overava u kancelariji javnog beležnika, za ročišta, razgovore u ambasadama ili za zakazivanje venčanja.

PRIKAŽI MANJE>>

Šta znači ovlašćeni sudski tumač?

Svi sudski tumači prevodilačke agencije Translation House ovlašćeni su od strane Ministarstva pravde Srbije za prevode sa overom.

PROČITAJTE VIŠE >>

To znači da poseduju rešenje o imenovanju za sudskog tumača, koje je izdalo Ministarstvo pravde, a samim tim i službeni pečat kojim zvanično mogu overavati prevode. Ovlašćeni sudski tumač svojim pečatom garantuje da je prevod određenog dokumenta veran originalu. Svaki prevod koji je overen od strane sudskog tumača, odnosno sudskog prevodioca, predstavlja zvanični dokument.

PRIKAŽI MANJE>>

Obavezni elementi pisanog prevoda sa overom sudskog tumača

Svaki prevod sa overom ovlašćenog sudskog tumača mora da sadrži pečat sudskog tumača koji je sačinio prevod, kao i izjavu sudskog tumača, na kraju prevoda, kojom garantuje da je prevod veran originalu, odnosno izvorniku.

PROČITAJTE VIŠE >>


Izjava sudskog tumača mora da sadrži i podatke poput datuma sačinjavanja prevoda, broj rešenja, kojim je sudski tumač imenovan za sudskog prevodioca i zavodni broj prevoda, koji prevodilac unosi u svoj dnevnik prevoda.

Svaki štampani overeni prevod  sastoji se od  prevoda koji je sačinio sudski tumač i dokumenta koji je prevođen. Prevod se može spojiti sa originalom, kopijom ili overenom kopijom dokumenta. Spajaju se  jemstvenikom (specijalnim koncem trobojkom), a ukoliko je broj stranica manji prevod se može i heftati sa dokumentom koji je prevođen.

PRIKAŽI MANJE>>

Prijem dokumentacije na prevod

Dokumentaciju ili tekst koji je potrebno da prevede ili overi ovlašćeni sudski tumač možete nam dostaviti u skeniranoj formi mejlom ili nam doneti lično u našu kancelariju na Gundulićevom vencu br. 12.

  • Radno vreme kancelarije za rad sa strankama je od ponedeljka do petka, od 10.00 h do 18.00 h.
  • E-mail: info@translationhouse.rs
  • Tel: +381 64 91 17 752

Na prevod prihvatamo originalna dokumenta, kopiju originalnog dokumenta, overenu kopiju originalnog dokumenta od strane javnog beležnika.

Ako imate dodatnja pitanja u vezi sa saradnjom ili našim iskustvom, obratite nam se!

Želite da nam pošaljete upit? Popunite našu online kontakt formu – Pošaljite upit >>

Imate neko dodatno pitanje ili želite da nas angažujete za prevod? Obratite nam se! Tel:   +381 64 91 17 752

Želite dugoročnu saradnju sa nama? Obratite nam se! Tel:   +381 64 91 17 752

U slobodno vreme preporučujemo – čitajte naš E-magazin>>

SLOVENIJA – TOP 10 DESTINACIJA KOJE MORATE POSETITI

E-MAGAZIN SLOVENIJA – TOP 10 DESTINACIJA KOJE MORATE POSETITI MARIBOR – GRAD VINA KULTURE I ZDRAVLJA Slovenija – top 10 destinacija koje morate posetiti   BLED – BLEDSKO JEZERO Predivno glečersko jezero u Julijskim Alpama Bled je jedno od najlepših mesta koje možete posetiti u Sloveniji. Grad je kao iz bajke, sa prelepim kristalno čistim …

Pročitajte više

Terme Slovenija – Wellnes i SPA turizam 21.veka

E-MAGAZIN TERME SLOVENIJE – WELLNES I SPA TURIZAM 21. VEKA SLOVENIJA – TOP 10 DESTINACIJA KOJE MORATE POSETITI Terme Slovenije – wellnes i spa turizam 21. veka   Bajkovita priroda, prefinjen hotelski ambijent i besprekorna usluga, ljudi koji opušteno šetaju ili uživaju u termalnim bazenima, para termalnih voda koja izbija iz dubine zemlje, samo su …

Pročitajte više

MARIBOR – GRAD VINA KULTURE I ZDRAVLJA

E-MAGAZIN MARIBOR – GRAD VINA KULTURE I ZDRAVLJA TERME SLOVENIJE – WELLNES I SPA TURIZAM 21. VEKA Maribor – grad vina kulture i zdravlja   Maribor je drugi najveći grad u Sloveniji. Status grada nosi još od 1254. godine, a sve do 1918. godine bio je u rukama austrijskih Habzburga. Danas je ovo moderan evropski …

Pročitajte više

LJUBLJANA ZELENO MESTO EVROPE

E-MAGAZIN LJUBLJANA ZELENO MESTO EVROPE MARIBOR – GRAD VINA KULTURE I ZDRAVLJA Ljubljana zeleno mesto Evrope  Ljubljana je jedna od najšarmantnijih i najmanjih evropskih prestonica. Dinamičan grad, pun iznenađenja i po meri savremenog čoveka. Grad koji u isto vreme ima sve ono što svaka svetska metropola može da ponudi, duh i mirniji tempo života, tipičan …

Pročitajte više

FRANCUSKI JEZIK – JEZIK LJUBAVI I DIPLOMATIJE

E-MAGAZIN FRANCUSKI JEZIK – JEZIK LJUBAVI I DIPLOMATIJE POSLOVNI BONTON – INDIJA Francuski jezik – jezik ljubavi i diplomatije  Francuski jezik je, po mišljenju mnogih, jedan od najlepših i najmelodičnijih na svetu. Budući da ga često povezuju s romantičnom slikom Francuske, poneo je naziv jezik ljubavi.Od XVII do sredine XX veka, francuski je bio prvi …

Pročitajte više

LUKSEMBURG – najbogatija, a jedna od najmanjih evropskih država

E-MAGAZIN LUKSEMBURG – NAJBOGATIJA, A JEDNA OD NAJMANJIH EVROPSKIH DRŽAVA FRANCUSKI JEZIK – JEZIK LJUBAVI I DIPLOMATIJE Luksemburg- najbogatija, a jedna od najmanjih evropskih država  Jedino Veliko vojvodstvo na svetu, po veličini predzadnja država Evropske unije, a jedna od najbogatijih država u Evropi.Luksemburg ili Velika Vojvodina Luksemburg nalazi se na zapadu Evrope, između Belgije, Francuske …

Pročitajte više

JAPANSKI ŠKOLSKI SISTEM – JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVETU

E-MAGAZIN JAPANSKI ŠKOLSKI SISTEM – JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVETU FRANCUSKI JEZIK – JEZIK LJUBAVI I DIPLOMATIJE Japanski školski sistem- jedan od najboljih na svetu   Da li ste znali da su, prema najnovijim istraživanjima, učenici iz Japana među najboljima na svetu u čitanju, pisanju i računanju? Šta je to što zapravo čini školski sistem …

Pročitajte više

POSLOVNI BONTON – INDIJA

E-MAGAZIN POSLOVNI BONTON – INDIJA VREME JE ZA RIO Poslovni bonton – Indija  Kada govorimo o Indiji jedna od prvih stvari koje ćemo zasigurno spomenuti je veličina i naseljenost te zemlje kao i prisutnost velikog broja različitih kultura i tradicija. Indija je jedna od najvećih država na svetu, kao i zemlja koja u zadnjih nekoliko …

Pročitajte više

LISABON je uvek prava odluka

E-MAGAZIN LISABON JE UVEK PRAVA ODLUKA POSLOVNI BONTON – INDIJA Lisabon je uvek prava odluka  Lisabon je suncem obasjan stari grad,na obali Atlantika, bogat kulturnim znamenitostima. Mesto koje Vas naprosto mami da ga istražujete. Ovde svako može pronaći nešto za sebe – od kulturnih znamenitosti i prelepih plaža do nezaboravnog noćnog provoda. Lisabon je glavno, …

Pročitajte više

VREME JE ZA RIO!

E-MAGAZIN VREME JE ZA RIO! LISABON JE UVEK PRAVA ODLUKA Vreme je za Rio!  ….i još nekoliko razloga da posetite Brazil.Još dva dana su ostala do čuvenog karnevala u Riju, kada se grad menja u Cidade Maravilhosa,tj.Čudesan grad čije ulice odjednom preplavi more kostima, perjanica, blještavih perli, veselih povorki tzv. Cordao da Bola Preta, dok …

Pročitajte više

NEMAČKA – O MERCEDESU, NOBELU, BACHU…

E-MAGAZIN NEMAČKA – O MERCEDESU, NOBELU, BACHU… SPANGLISH”, JOŠ JEDAN AMERIČKI JEZIČKI FENOMEN Nemačka – o mercedesu, Nobelu, Bachu…   Nemačka je jedna od najgušće naseljenih zemalja na svetu, sa skoro 81 milion stanovnika. Ukoliko izuzmemo Rusiju koja se prostire na dva kontinenta, Nemačka je najnaseljenija zemlja Evrope.   Gradovi Ahen, Regenzburg, Frankfurt na Majni, …

Pročitajte više

NEMAČKA – MESTA KOJA TREBA POSETITI

E-MAGAZIN NEMAČKA – MESTA KOJA TREBA POSETITI NEMAČKA – O MERCEDESU, NOBELU, BACHU… Nemačka – mesta koja treba posetiti  BerlinBerlin je najposećeniji grad u Nemačkoj. Svako ko je upoznao ovaj grad zaljubio se u njega, jer nudi za svakog ponešto.Najpoznatiji spomenici su Berlinski zid (Berliner Mauer) i Brandenburška kapija (Brandenburger Tor). Nakon pada Berlinskog zida …

Pročitajte više

SPANGLISH”, JOŠ JEDAN AMERIČKI JEZIČKI FENOMEN

E-MAGAZIN SPANGLISH”, JOŠ JEDAN AMERIČKI JEZIČKI FENOMEN NEMAČKA – MESTA KOJA TREBA POSETITI SPANGLISH”, još jedan američki jezički fenomen   Za širenje španskog jezika van granica Španije bilo je prelomno leto 1492, kada je otkrivena Amerika. Kastiljanski jezik je imao glavnu ulogu u pokrštavanju tamošnjih domorodaca. Danas se španski jezik više govori u Sjedinjenim Američkim …

Pročitajte više

TOP 20 ČINJENICA O ŠPANIJI

E-MAGAZIN TOP 20 ČINJENICA O ŠPANIJI VATIKAN- DRŽAVA U GRADU Top 20 činjenica o Španiji U Španiji postoji 44 mesta koja su proglašena Svetskom baštinom Uneska, što ovu zemlju stavlja na treće mesto u svetu po broju mesta od izuzetnog značaja koja treba posetiti. Među njima je i dvorac Alhambra u Granadi, najposećenije mesto u …

Pročitajte više

ŠPANIJA, domovina vina

E-MAGAZIN ŠPANIJA, DOMOVINA VINA TOP 20 ČINJENICA O ŠPANIJI Španija, domovina vina  Španija je treći najveći proizvođač vina na svetu, odmah iza Francuske i Italije. Sa 1,16 miliona hektara namenjenih uzgajanju grožđa, i dalje je zemlja s najvećim prostranstvom pod vinogradima u Evropskoj uniji i u svetu (30% ukupne površine u EU, slede Francuska i …

Pročitajte više

VATIKAN – Država u gradu

E-MAGAZIN VATIKAN- DRŽAVA U GRADU ŠPANIJA DOMOVINA VINA Vatikan država u gradu  Vatikan odnosno Vatikanska država je najmanja država u Evropi – površine svega 0,44 kvadratna kilometra. Nalazi se u okviru glavnog grada Italije, Rima,i smatra se centrom hrišćanstva. Vatikan je pod upravom Svete stolice, crkvenog središta Rimokatoličke crkve. Na čelu države je papa (il …

Pročitajte više

ITALIJA, najveći muzej na otvorenom

E-MAGAZIN ITALIJA, NAJVEĆI MUZEJ NA OTVORENOM VELIČANSTVENI KLEMENTINUM Italija, najveći muzej na otvorenom  Italija je država koja je više od 400 godina krojila razvoj evropske umetnosti i čuva najveća umetnička blaga na svetu. Oduvek je bila umetnički centar i žarište mnogih pravaca evropske umetnosti. I danas je centar svetskih modnih dešavanja, sinonim za vrhunski dizajn …

Pročitajte više

VELIČANSTVENI KLEMENTINUM

E-MAGAZIN VELIČANSTVENI KLEMENTINUM ITALIJA, NAJVEĆI MUZEJ NA OTVORENOM Veličanstveni Klementinum  Biblioteka Klementinum, prelepi spomenik barokne arhitekture, prvi put je otvorena 1722. godine.Prostire se na čak 20.000 kvadratnih metara, zbog čega je drugi po veličini kompleks zgrada u Pragu – od njega je veći samo Praški zamak. Nalazi se u blizini Karlovog mosta.Biblioteka sadrži preko 20 …

Pročitajte više

NAJPREVOĐENIJE KNJIGE SVIH VREMENA

E-MAGAZIN NAJPREVOĐENIJE KNJIGE SVIH VREMENA VELIČANSTVENI KLEMENTINUM Najprevođenije knjige svih vremena   1.Sveto pismo (Biblija) je najprodavanija knjiga u istoriji. Sveto pismo prevedeno je u celini ili parcijalno na 2.527 jezika. Kompletna Biblija koja se sastoji od Starog zaveta i Novog zaveta sada postoji na 469 jezika. Novi zavet je preveden na 1.231 jezika, a …

Pročitajte više

KINESKA IMENA – MUDROST I ISKUSTVO NA PRVOM MESTU

E-MAGAZIN KINESKA IMENA – MUDROST I ISKUSTVO NA PRVOM MESTU KOLIKO JE ZAHTEVNO UČENJE KINESKOG JEZIKA? Kineska imena – mudrost i iskustvo na prvom mestu   U Kini je porodica najvažnija, a deca su njihovo najveće blago. Da bi se rodili zdravi i jaki, svi članovi porodice se staraju o trudnici i još nerođenom detetu.Trideseti …

Pročitajte više

KOLIKO JE ZAHTEVNO UČENJE KINESKOG JEZIKA?

E-MAGAZIN KOLIKO JE ZAHTEVNO UČENJE KINESKOG JEZIKA? KINESKA IMENA – MUDROST I ISKUSTVO NA PRVOM MESTU Koliko je zahtevno učenje Kineskog jezika  Kineski jezik govori čak 1,3 milijarde ljudi.To je najrašireniji maternji jeziki jedan od najstarijih pisanih jezika. Kineski jeste jezik,ali je i jezička grupa iz porodice sino–tibetanskih jezika koji govore Han Kinezi.Među regionalnim varijantama …

Pročitajte više

ENGLESKA, VELIKA BRITANIJA ILI UJEDINJENO KRALJEVSTVO?

E-MAGAZIN ENGLESKA, VELIKA BRITANIJA ILI UJEDINJENO KRALJEVSTVO? KOLIKO JE ZAHTEVNO UČENJE KINESKOG JEZIKA? ENGLESKA, VELIKA BRITANIJA ILI UJEDINJENO KRALJEVSTVO?  O čemu je, zapravo, reč kada govorimo o Engleskoj, Velikoj Britaniji ili Ujedinjenom kraljevstvu? Da li je u pitanju jedna država ili ih je više?Puno i zvanično ime države je Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Severne …

Pročitajte više

ZANIMLJIVOSTI O RUSIJI

E-MAGAZIN ZANIMLJIVOSTI O RUSIJI I RUSIJA IMA SVOJU VENECIJU Zanimljivosti o Rusiji   Sa površinom od 17.075.400 km2, Rusija je najveća država na svetu, a sedma na svetu po broju stanovnika. Rusija ima najdužu granicu na svetu, graniči se sa 14 zemalja: Azerbejdžan, Belorusija, Kina, Estonija, Finska, Gruzija, Kazahstan, Severna Koreja, Letonija, Litvanija, Mongolija, Norveška, …

Pročitajte više

POSLOVNI OBIČAJI U RUSIJI

E-MAGAZIN POSLOVNI OBIČAJI U RUSIJI ZANIMLJIVOSTI O RUSIJI Poslovni običaji u Rusiji  Poznavanje kulture i običaja naroda sa čijim stanovnicima želite da ostvarite kontakt je veoma važno. Evo šta treba da znate ukoliko je Vaš budući poslovni partner iz Rusije:Sve crno na belo Rusi su u poslu vrlo često impulsivni i zato usmene dogovore ne …

Pročitajte više

I RUSIJA IMA SVOJU VENECIJU

E-MAGAZIN I RUSIJA IMA SVOJU VENECIJU ZANIMLJIVOSTI O RUSIJI I Rusija ima svoju veneciju St. PeterburgPostoji dobar razlog zašto se grad naziva raznim imenima: „Venecija severa“, „Severna Palmira“, „Carska lavra“, „Evropska kulturna metropola“ ili „Piter“ kako ga mnogi od milošte zovu…Grad je jedinstven i neponovljiv… jedan od najlepših gradova na svetu. .St. Peterburg je 1703.god. …

Pročitajte više